Straffavgörande i sista kvartsfinalen

Dynamo Moskva – Jenisej

Christoffer Edlund gav Jenisej starten man ville ha – efter 15 minuter satte Edlund in bollen säkert bakom Dynamo Moskvas målvakt. 3 minuter senare hade Edlund en chans att utöka ledningen på straff men sköt utanför. Tätt in på den missade straffen reducerade Dynamos Ivan Shevtcov till 1-1 som blev halvtidsresultatet.

Halvlek: 1-1

Den spännande kvartsfinalen fortsatte att leverera – lagen följde varandra åt målprotokollet men Dynamo var snäppet vassare att ta vara på sina lägen. I matchminut 52 fick Jenisej hörna, fram kliver Lomanov JR och skjuter hårt in bollen mellan benen på målvakten till 3-3.

Efter fulltid slutar matchen 3-3 och måste avgöras på straffar – Dynamo börja skjuta och bäst av 3 straffar gäller.

• Dynamo smäller upp sin första straff i vänsterkryss.
  • Christoffer Edlund revanscherar sig själv när han sätter sin straff i målvaktens vänstra hörn.
  • Dynamo Moskva spelaren åker snabbt fram till straffpunkten och dunkar upp bollen i nättaket.
  • Almaz Mirgazov skjuter sin straff i stolpen vilket betyder att om Dynamo sätter sin nästa straff möter dom Neftyanik i semifinal.
  • Vladislav Tarasov åkte självsäkert fram och sköt Dynamo till semifinal.

Slutresultat: 3-3 | Dynamo vann på straffar